MedWatch

Her er branchens højest lønnede topchefer i USA

Blandt de 100 bedst lønnede topchefer i USA finder man en lang række, der står i spidsen for life science-firmaer. De danske topbosser har et pænt stykke op til deres amerikanske kolleger.

Foto: Colourbox

Selv om topcheferne inden for amerikansk life science tjener markant mere end deres danske kolleger, så er de stadigvæk ikke i nærheden af den absolutte erhvervstop.

Det viser en opgørelse fra New York times over topchefernes aflønninger i amerikanske selskaber, der har en omsætning på mere end 5 mia. dollar, og som har indrapporteret inden 30. marts.

Således er den øverst placerede life science-CEO Allergans David E.I. Pyott, der er at finde på en 21. plads med en samlet løn på 110,9 mio. kr.

Et stykke op

Selv om det er en betragtelig højere løn end eksempelvis Novo Nordisks Lars Rebien Sørensen (14,4 mio. kr.), så er der et pænt stykke op til chefen for og stifteren af it-virksomheden Oracle, Lawrence Ellison, der som den bedst tjenende amerikanske topleder tjente 550 mio. kr. i 2012.

Richard M. Bracken, der er CEO for HCA Holdings, tjente sidste år 220,7 mio. kr., hvilket gør ham til den næstbedst betalte topchef i USA, mens Walt Disneys topchef Robert A. Iger følger efter med en løn på 212,1 mio. kr.

Det skal dog nævnes, at aktieoptioner ikke er inkluderet i den nævnte løn for Lars Rebien. I New York Times' opgørelse indeholder chefernes aflønning både grundløn, bonus, aktier, frynsegoder og aktieoptioner.

Således er det ikke blandt de amerikanske life science-chefers grundløn, at man finder de største forskelle, der for de flestes vedkommende ligger mellem 7,4 og 9,7 mio. kr., men derimod i værdien af de aktieoptioner, de er blevet tildelt.

 

 Høje lønninger i den amerikanske medicobranche

 Rebien blandt verdens bedste topledere 

 Novo-chef scorer lønpakke på 25 mio kr

 Millionerne regner ned over Novo Nordisk cheferne 

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier