MedWatch

Novo-ledelse skal have større bonusser

Novo Nordisks koncerndirektion vil have mere lukrative bonusprogrammer.

På generalforsamlingen den 20. marts vil bestyrelsen foreslå, at den maksimale årlige kontante bonus hæves til 12 måneders løn plus pension. Den nuværende maksimumbonus er 6 måneders løn plus pension.

Tilsvarende foreslås det aktiebaserede bonusprogram hævet til 12 måneders løn plus pension fra tidligere 8 måneder.

"Hvert år vurderer Novo Nordisks bestyrelse aflønningen af koncerndirektionen i forhold til nordiske virksomheder og europæiske lægemiddelvirksomheder. Disse sammenligninger viser, at visse elementer af aflønningen af koncerndirektionen ligger under markedsniveauet," begrunder bestyrelsen.

De nye ordninger vil ikke nødvendigvis blive udnyttet fuldt.

Topchef i Novo Nordisk Lars Rebien Sørensen fik i 2012 en fast grundløn på 8,4 mio. kr. samt 2,8 mio. kr. i pension. Den kontantbaserede incitamentsordning udløste en udbetaling på 2,9 mio. kr.

Koncerndirektionen, der ud over Lars Rebien Sørensen talte Jesper Brandgaard, Kåre Schultz, Lise Kingo og Mads Krogsgaard Thomsen, fik i 2012 en samlet fast grundløn på 27,5 mio. kr. og pension for 9,1 mio. kr. Koncerndirektionen er i 2013 udvidet med yderligere to medlemmer. Jakob Riis er udnævnt til koncerndirektør med ansvar for marketing og medical affairs, og Lars Fruergaard Jørgensen er blevet koncerndirektør med ansvar for it, quality & corporate development.

 Vred Novo-boss slår igen 

 Novo Nordisk skal have ny formand 

 Novartis dropper udskældt fratrædelsesbonus 

 Gyldent håndtryk på halv milliard forarger 

 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier