Reformer i Kina gevinst for medicinalkoncerner

Nye kinesiske reformer på sundhedsområdet kan åbne en række muligheder for de store aktører i medicinalbranchen på det vigtige kinesiske marked.

I marts annoncerede den kinesiske regering, at landet vil investere mere i at forebygge og behandle en række kroniske sygdomme i fremtiden, og samtidig udvide sit medicintilskudssystem, så flere lægemidler kommer på listen over vigtig medicin. Det skriver China Daily.

I 2012 voksede regeringens udgifter på sundhedsområdet med 27,1 pct. og 20 alvorlige sygdomme blev tilføjet den nationale sundhedsforsikring.

Og udviklingen på det enorme asiatiske marked er gode nyheder for medicinal- og medicoindustrien, som i sidste måned stod for 10 nye produktlanceringer i landet i løbet af få dage, skriver avisen.

Fokus på type 2-diabetes

Novo Nordisks franske konkurrent på diabetesmarkedet, Sanofi, har allerede annonceret, at deres nye diabeteshåb Lyxumia, som er udviklet i samarbejde med danske Zealand Pharma og opnåede godkendelse for nyligt, snart bliver introduceret på det kinesiske marked. Samtidig er den franske koncern i gang med at udvide sit produktionsapparat i landet.

Og netop type 2-diabetes er én af de sygdomme, som er blevet indlemmet i den kinesiske sundhedsforsikring, og nu også figurerer på listen over tilskudsberettiget medicin.

Kina er et af de absolut hurtigst voksende diabetesmarkeder i verden. Det anslås, at der er 92,4 millioner diabetikere i landet, samt yderligere 148 millioner med præ-diabetes. Og antallet af patienter forventes at vokse til 130 millioner i 2030, hvilket vil medføre medicinomkostninger fra type-2 diabetes på 47,2 mia. dollar, ifølge International Diabetes Federation.

Også andre storaktører satser på det kinesiske diabetesmarked. F.eks. har Bristol-Myers Squibb planer om at introducere mindst fire nye produkter rettet mod sygdommen i landet inden 2015, oplyser avisen.

Tilskud til flere sygdomme

Men de nye muligheder, som de kinesiske reformer medfører, kan også ses på en række andre sygdomsområder.

Den kinesiske regering forventer nemlig at øge udgifterne til medicin med 27 pct. i år og mere end fordoble antallet af tilskudsberettigede lægemidler fra 205 til 520. Dermed vil 20 nye alvorlige sygdomme, heriblandt lunge- og mavekræft, leukæmi, hæmofili, diabetes 1 og blodpropper i hjernen, blive tilføjet.

Læs hele historien fra China Daily her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også