MedWatch

Novo-konkurrenter indgår ny kinesisk diabetesaftale

To medicinalgiganter indgår en samarbejdsaftale om salg af diabetesmedicin i Kina.

De to medicinalkoncerner Merck og Bristol-Myers Squibb har indgået en samarbejdsaftale vedrørende promovering af diabeteslægemidlet Glucophage på det kinesiske marked gennem sine respektive underafdelinger, Merck Serono og Bristol-Myers Squibb-SASS. Det oplyser Merck Serono i en pressemeddelelse.

Glucophage er et receptpligtigt lægemiddel til behandling af type 2 diabetes, som allerede sælges i en lang række lande, heriblandt også Kina hvor Bristol-Myers Squibb-SASS alene har stået for markedsføring af medicinen siden 1999.

”Udbredelsen af type 2 diabetes i Kina vokser med en enorm hastighed. Dette nye samarbejde vil være med til at sikre, at vi fortsat vil være en førende udbyder af løsninger til disse patienter. Både BMS og Merck Serono har lang tids erfaring fra diabetesområdet, hvilket gør det til et stærkt partnerskab, med det formål at forbedre livskvaliteten for patienter i Kina,” siger Belen Gajiro, COO for Merck Serono.

Flest diabetikere

Ifølge estimater fra The International Diabetes Federation (IDF) er Kina det land i verden med flest diabetikere, hvor mere end 90 millioner mennesker lider af sygdommen, og det anslås, at mere end 60 pct. af type 2 diabetikerne i landet er udiagnosticerede, oplyser virksomheden i pressemeddelelsen.

Nu skal de to virksomheder i fællesskab promovere lægemidlet i Kina under en række forskellige formuleringer gennem en profitdelingsaftale. Bristol-Myers Squibb-SASS vil dog fortsat producere den oprindelige Glucophage IR formulering (immediate release).

Ifølge Merck Serono er formålet med aftalen at udvide den geografiske distribution af Glucophage og samtidig give bredere adgang til hospitaler. Yderligere informationer om aftalen er ikke oplyst.

 Medicinalselskaberne har brug for kinesiske partnere

 Novo sætter kurs mod vækstlandene

 Nordea tror på Novos Kina-potentiale

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier