Alvorligt kræftsyge tilbydes gentest

Rigshospitalet står bag nyt projekt, hvor man med gentests vil forsøge at skræddersy ny medicin fra industrien.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Et eksperimentelt genprojekt kommer nu nogle alvorligt syge kræftpatienter til hjælp. Rigshospitalet vil således genteste svært syge kræftpatienter, så de forhåbentlig kan få bedre gavn af nye lægemidler.

Det skriver Berlingske i dag.

Rigshospitalet vil ifølge avisen om kort tid igangsætte et projekt, hvor hospitalet gentester op imod 100 patienter årligt. Testen skal i detaljer kortlægge deres cancer og de mutationer, der er årsagen til den. Informationerne kan så i bedste fald bane vej for, at patienterne kommer med i individualiserede forsøg med nye lægemidler, der er rettet mod den genvariant, som de pågældende har.

”Der udføres stadig flere forsøg af den karakter, og dermed åbner der sig nogle flere behandlingsmuligheder for nogle patienter for hvem de gængse behandlingsmetoder er udtømte,” siger leder af Fase 1 Enheden ved onkologisk klinik, Ulrik Lassen, til Berlingske.

Han står sammen med Genomisk Medicin bag projektet.

”Fordelen er, at patienterne kan tilbydes medicin i de tilfælde, hvor der er større chance for, at den vil virke,” tilføjer han.

Rigshospitalets projekt, der hilses velkomment af Kræftens Bekæmpelse, udspringer af en ordning, hvor flere hospitaler kan tilbyde eksperimentel kræftbehandling til alvorligt syge patienter.

 Hvem vinder kampen mod kræft? 

 Udvalgsformand: Vi skal være modige og prioritere medicin

 Bent Hansen: Vi har råd til ny, dyr medicin lige nu 

 Åben debat om kræftbehandling efterlyses 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også