MedWatch

Priskrig ændrer diabetestilskud

Det ser nu ud til, at de langtidsvirkende insulinanaloger alligevel får lov til at bevare deres generelle tilskud.

Først sænkede Sanofi prisen på selskabets langtidsvirkende insulinanalog Lantus i Danmark. Så fulgte Novo Nordisk trop. Nu ser det ud til, at prisdansen, der blev foretaget for at bevare det generelle tilskud til midlerne, giver selskaberne det ønskede resultat.

I hvert fald har Medicintilskudsnævnet i sit seneste og nu tredje forslag til indstilling fra 12. marts anbefalet, at Lantus bevarer generelt tilskud. Det samme gælder for konkurrenten, Novo Nordisks langtidsvirkende insulinpræparat Levemir.

Tidligere har nævnet ellers indstillet til Sundhedsstyrelsen, at midlerne skulle have frataget det generelle tilskud.

Guld og grønne skove

Begge selskaber har i deres høringssvar rent ud skrevet, at man nedsatte prisen for at bevare tilskuddet, og Sanofi har skrevet, at man ville fastholde den reducerede pris, hvis man opnåede det ønskede resultat.

"Jeg synes, det er meget tilfredsstillende for det danske samfund og for diabetespatienterne, at de to firmaer har valgt at sætte prisen ned. I princippet kan vi ikke bruge garantien om, at de vil fastholde prisen, til noget. Det er en slags ‘gentleman agreement’ – det er noget, de siger, de vil gøre, og det regner vi så med. Men vi kan ikke sagsøge dem eller hive dem i Højestret, hvis de ikke overholder det. Vi skal forholde os til pris versus effekt, ikke et løfte om guld og grønne skove,« siger Mogens Laue Friis til Dagens Pharma.

Sanofi har regnet ud, at prisnedsættelserne på Lantus på et år vil spare det danske samfund for 12,8 mio. kr.

Der er høringsfrist for Medicintilskudsnævnets tredje forslag til indstilling 5. april.

 Novo Nordisk går i priskrig i Danmark 

 Novos pris-offensiv i Danmark kan give bonus

 Diabetesforeningen frygter prisfokus i diabetesbehandling

 Moderne diabetesmidler mister tilskud i Danmark 

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier