MedWatch

Danske forskere finder hjerteslagets bremse

Danske forskere har i samarbejde med et dansk firma opdaget den mekanisme, der styrer hjertets slag. En viden, der kan åbne nye muligheder i udvikling af medicin mod hjerteproblemer.

Foto: Niels Hougaard, Jyllands-Posten

Forskeren Anne-Marie Lund Winther og biotekfirmaet Pcovery har sammen med Postdoc Maike Bublitz og Professor Poul Nissen fra Aarhus Universitet fundet en mekanisme mellem to proteiner, der på sigt kan hjælpe mennesker med hjerteproblemer og føre til forbedrede behandlingsmuligheder. Opdagelsen er netop publiceret i tidsskriftet Nature.

”Det kan faktisk føre til en helt ny type aktive stoffer. For man har slet ikke vidst, hvordan de her to proteiner interagerer med hinanden. Det er med til at regulere, hvor hurtigt og hvor hårdt hjertet slår. Der er nemlig ét protein, der regulerer aktiviteten af det andet. Det er ligesom en bremse i en bil. Nummer to protein sidder som bremsen og blokerer aktiviteten af det første protein. Man kan forestille sig, at man kan lave små molekyler, der kan gå ind og fjerne bremsen,” forklarer leder af projektet Morten J. Buch-Pedersen fra Pcovery.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier