MedWatch

Storbritannien vil ændre patentregler for kliniske forsøg

Den britiske regering vil ændre patentlovgivningen, så det fremover bliver muligt for virksomheder at bruge patenteret medicin i kliniske forsøg med nye lægemidler og behandlinger. Man håber dermed at sikre at nye, innovative produkter kommer hurtigere på markedet.

Foto: Colourbox

Det er besværligt og bekosteligt at udvikle nye lægemidler i Storbritannien. Strenge patentregler gør det nemlig vanskeligt at bruge patenteret medicin som sammenligningsgrundlag i de kliniske studier. Men det vil regeringen nu ændre på, afslører den britiske forskningsminister, David Willets, overfor avisen The Daily Telegraph.

”Regeringen har besluttet, at vi vil ændre patentlovgivningen, så kliniske undersøgelser bliver fritaget for søgsmål pga. patentkrænkelser,” siger han til avisen og tilføjer:

”Den store frustration har været, at vi har et fantastisk forskningsgrundlag, men vi er nødt til at sikre, at vores innovationer og gode ideer kan komme på markedet (…) det skal ske hurtigere og mere effektivt.”

Strengere regler

De britiske patentregler er markant strengere end i andre europæiske lande. Det har ført til, at en del klinisk forskning forsvinder ud af landet, og det er ifølge ministeren den væsentligste grund til den mulige lovændring.

”Vores patentlovgivning er strengere end i andre lande. Af de 27 medlemslande er vi 1 ud af kun 8 lande, hvor kliniske studier kan tiltales for patentkrænkelser. Vi er en minoritet. Da vi diskuterede det med life science sektoren, fik vi at vide, at det er et problem,” forklarer David Willets ifølge avisen.

”Det vigtigste er at fremme konkurrencen. Under de nuværende patentregler er kliniske studier flyttet ud af landet, så det her er en del af en strategi rettet mod at tiltrække flere kliniske forsøg,” slutter han.

Det forventes, at de nye regler tages i brug fra oktober 2013.

 Aftalen om EU-patentdomstol er underskrevet

 Patentregler kan skræmme selskaber ud af Europa 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier