Aftalen om EU-patentdomstol er underskrevet

EU-landene har indgået en aftale om oprettelsen af en ny fælles patentdomstol for medicinal og life science-sager. Det forventes, at den tages i brug fra 2015.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Medlemslandene i den europæiske union har netop underskrevet en aftale om at oprette en centraliseret europæisk patentdomstol, som skal tage sig af alle sager vedrørende medicinal- og life science-industrien. Det skriver hjemmesiden pmlive.

Den nye domstol kommer til at ligge i London og bliver samlingssted for virksomheder, der vil forsvare deres intellektuelle ejendomsret, så de slipper for at skulle føre en række sager i de forskellige europæiske lande, som det er tilfældet nu.

Det kan bl.a. forhindre modstridende domstolsafgørelser, skriver hjemmesiden, og ifølge den britiske regering kan det nedsætte industriens omkostninger til patentsøgsmål ”markant”.

”Aftalen er en hjælp til vores opfindere, som fremover kan bruge mere tid på forskning og udvikling og at producere nye ideer, og mindre tid på papirarbejde og at forsvare deres rettigheder ved domstolene,” udtaler den britiske business secretary, Vince Cable.

Del af et større initiativ

Den nye aftale er en del af et større initiativ kaldet The Unified Patent Court, hvorigennem man også vil oprette en domstol for maskinindustrien i München og en central domstol i Paris, skriver pmlive.

Formålet er at sørge for, at innovative virksomheder i fremtiden kun behøver at registrere og forsvare deres europæiske patenter ét sted. Ifølge EU-Kommissionen estimeres det, at initiativet kan spare de virksomheder, som gør brug af det nye europæiske system, mellem 1,12 og 2,16 mia. kr. om året.

Nu mangler det blot, at aftalen bliver ratificeret af de nationale regeringer, hvor minimum 13 af de 27 medlemslande i EU skal sige god for aftalen, inden den bliver endeligt vedtaget som lov. Kommissionen forventer, at den nye domstol tages i brug fra 2015.

 Patentregler kan skræmme selskaber ud af Europa

 Lif bekymret for folkeafstemning

 Folkeafstemning om EU-patentdomstol formentlig på vej 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også