MedWatch

Ny engelsk investeringsfond skal afhjælpe udviklingsproblem

En ny fond med 50 millioner pund, der støttes af Storbritanniens førende velgørende kræftforening og EU-penge, er blevet til for at afhjælpe finansieringskløften mellem kræftlægemiddelforskning og tidlig klinisk udvikling.

CRT Pioneer Fund er den tredje nye fond,  som yder støtte til lægemiddelsforskning, og som er blevet offentliggjort inden for de sidste 10 dage. Offentliggørelsen kommer i kølvandet på etableringen af en 200 millioner pund stor investeringsfond fra Wellcome Trust samt en 200 millioner dollar sammenslutning mellem GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson og Index Venture.

Alle tre fonde har til formål at løse den finansieringskrise, der præger den tidlige udvikling af medicin. En finansieringskrise, som er forårsaget af investorernes svindende appetit for højrisiko projekter som lægemiddelforskning i kølvandet på den finansielle krise.

Resultatet har været langt færre midler til rådighed for mindre bioteknologiske virksomheder, der tidligere påtog sig mange projekter fra den akademiske verden og derefter licenserede dem videre til de store farmaceutiske virksomheder.

Læs resten af artiklen på Reuters her.

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier