Analytiker: her er de 3 mest lovende nye bioteknologier

Den kendte amerikanske markedsanalytiker Hilary Kramer er begejstret for de muligheder bioteknologien tilbyder. Se her, hvilke tre nye teknologier hun forventer sig mest af.
Foto: John Fourkas, University of Maryland
Foto: John Fourkas, University of Maryland

Biotekindustrien har givet os nogle af de mest utrolige innovationer i nyere tid, og det ser ikke ud til at det stopper lige foreløbigt – tværtimod. Det er budskabet fra den anerkendte markedsanalytiker Hilary Kramer i et indlæg på hjemmesiden investorplace.com.

Her afslører hun også, at hun især har set sig varm på tre nye teknologier, som, hun mener, har potentiale til at ændre vores verdensbillede, nemlig selvhelende materialer, telemåling og nanoteknologi.

Selvhelende materialer

Forskere forsøger netop nu at kopiere vores krops fantastiske evne til at hele sig selv, når vi bliver påført sår og rifter. Hvis ikke-levende strukturelle ting var i stand til at hele sig selv på samme måde, ville mulighederne være uendelige, skriver analytikeren.

Telemåling

Telemåling åbner op for, at vi ikke længere behøver at besøge en læge for at få foretaget diverse målinger, og virksomhederne har allerede smidt de første produkter med denne teknologi på markedet, forklarer hun.

Teknologien bruges allerede indenfor sport og fitness, hvor Nike har lanceret målerarmbåndet FuelBand. Men Hilary Kramer forudser også, at teknologien i fremtiden vil gøre det muligt for biler selv at forudse mulige sammenstød og dermed reducere eller helt eliminere denne fare i trafikken.

Nanoteknologi

Det er svært at finde frem til den helt rette dosering af medicin; bliver doseringen for høj, er der risiko for bivirkninger, og bliver den for lav, virker lægemidlet ikke. Men nanoteknologi muliggør præcis levering af de virksomme stoffer ned til et molekylært niveau, hvilket vil gøre medicinen mere effektiv og nedsætte bivirkningerne.

Der går muligvis ikke længe, inden patienter kan gå til lægen med deres medicinske journal og genetiske profil på en skive eller måske endda på telefonen, hvorefter lægen ordinerer medicin, som er skræddersyet til patientens genom, så man maksimerer effekten og minimerer bivirkningerne, slutter hun.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også