MedWatch

Minister fremhæver telemedicin i innovationsplan

Et centralt element i regeringens innovationsstrategi bliver storskalaprojekter, og forsknings- og innovationsministeren fremhæver telemedicin som et oplagt område for et større offentlig-privat partnerskab.

Foto: J¯RGENSEN VALDEMAR

Regeringen er på vej med en grundlæggende ny strategi for innovationsindsatsen. Allerede nu løfter forsknings- og innovationsminister Morten Østergaard (R) dog lidt af sløret for, hvad det økonomiske grundlag, forskningsbudgettet på 20 mia. kr., skal bruges på.

Regeringen vil satse på, at der fremover hvert år bliver etableret tre-fire såkaldte storskala projekter, der tager udgangspunkt i løsning af konkrete samfundsudfordringer.

Stor skala

"Ambitionen er at lave innovation i stor skala. Derfor vil vi satse på færre, men langt større projekter. Vi bruger over 20 mia. kr. på offentlig forskning om året i Danmark, og vi skal sikre langt mere jobskabelse og vækst fra de penge. Vi får ikke nok kommercielle produkter ud af de penge i dag," siger Morten Østergaard til Berlingske Business.

Han fremhæver telemedicin i behandlingen af patienter som et af de områder, hvor der vil kunne laves et større partnerskab mellem erhvervslivet og regionerne.

Der er dog endnu ikke identificeret konkrete partnerskaber, da projekterne skal identificeres af erhvervslivet og relevante myndigheder. De vil i de kommende måneder komme med forslag.

 Storindustri vil have ny forskerstrategi

 EU-rapport: Dansk innovation uden resultat

 Massiv forskning fører til begrænset vækst

 Erhvervsfolk foreslår ny innovationsfond

 Minister bakker op om innovationsmiljøer 

Mere fra MedWatch

FDA godkender mikrobiommiddel fra Ferring

Medicinalselskabet Ferring Pharmaceuticals har fået amerikansk godkendelse af sin biologiske kandidat mod tarminfektioner med den ondartede bakterie clostridium difficile.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier