MedWatch

EU-rapport: Dansk innovation uden resultat

Den danske innovationsindsats giver ikke de resultater, som man burde kunne vente sig at de relativt store resultater, fastslår ny EU-rapport bestilt af de danske myndigheder.

Foto: Genmab/PR

Selvom Danmark hører til blandt de lande i verden, der i forhold til BNP investerer mest i innovation, så giver investeringerne ikke de afkast, man burde forvente.

Det fastslår en ny rapport fra European Research Area Comitee (ERAC), skriver Berlingske.

"Det er sandsynligt, at trods et fremragende dansk investeringsniveau i forskning og innovation bliver midlerne ikke omsat til økonomisk vækst. Den manglende værdiskabelse tyder på, at der enten er dele af systemet, der præsterer ringe, eller også er investeringerne ikke målrettede nok," står der i rapporten.

Det er uddannelses- og innovationsminister Morten Østergaard (R), der sammen med erhvervsminister Ole Sohn (SF) har bestilt rapporten i forbindelse med regeringens forberedelse af en dansk innovationsstrategi som fremlægges senere på året.

Danmark får også ros i rapporten, men ifølge Morten Østergaard viser den først og fremmest, at der er et behov for at diskutere, hvordan vi som land får mest muligt ud af investeringerne´.

"...vi har et klart mere fragmenteret innovationssystem, end man ser i andre europæiske lande, og det er ved at være tid til at rydde op. Udgangspunktet er, at vi skal finde løsninger, så virksomhederne ikke skal springe spidsrod mellem så mange cigaræsker for at få tilskud," siger innovationsministeren til Berlingske.

Dermed kommer han industrien i mødes, som længe har klaget over, at den danske indsats var for uoverskuelig for de danske virksomheder, der ønsker støtte til vækst og innovation.

Regeringens innovationsplan ventes lanceret til nytår.

 Direktør: Vækstfonden uinteresseret i start-up investeringer

 Flere puljer i spil til innovationsmiljøer

 Direktør frygter afvikling af mange års kompetence

 DI: afgørende at få styr på europæisk regeljungle  

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier