MedWatch

Erhvervsfolk foreslår ny innovationsfond

En fond, der med en halv milliard årligt kan investere i nye idéer fra universiteterne, vil være et vigtigt skridt for at hjælpe den danske vækst op vej, mener blandt andet Lundbeck.

Foto: Lundbeck/PR

To uafhængige forslag fra to af Danmarks største virksomheder opfordrer regeringen at stifte en fond, der kan sikre, at de gode idéer fra universiteterne bliver til vækst og arbejdspladser.

Både Peter Høngaard Andersen, vicekoncerndirektør med ansvar for blandt andet eksterne forskningsrelationer hos Lundbeck og Carlsbergs bestyrelsesformand Flemming Besenbacher står bag en appel til politikerne om at stifte sådan en fond.

"Hvis vi skal have handling bag vækstdagsordenen, kræver det, at vi bliver bedre til at omsætte den viden, der findes på universiteterne til konkrete produkter, som kan afsættes på eksportmarkedet. Problemet er, at der simpelthen ikke er politisk forståelse for, hvor meget det koster at komme fra idé til kommercielt produkt. Der mangler penge," siger Peter Høngaard Andersen til Berlingske Business.

Staten skal være med

Han har på vegne af Lundbeck præsenteret minister for forskning, innovation og videregående uddannelser, Morten Østergaard ( R), for en innovationsfond, som skal sikre betydeligt flere midler til at investere i de helt tidligere faser, når en god idé skal modnes. Peter Høngaard Andersen mener, at staten i langt højere grad end i dag skal være medinvestor i de små projekter.

Tidligere har Flemming Besenbacher været ude med et lignende forslag i en kronik i Berlingske. Begge erhvervsfolkene er enige om, at en sådan fond skal have en halv milliard til rådighed årligt, hvis den skal have gennemslagskraft.

  Investor: Skatteforslag er gift for iværksætteriet 

 To nye EU-initiativer skal sikre bedre adgang til risikovillig kapital 

 Forskningsfond: Tilskudsstramninger vil koste samfundet 

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier