MedWatch

Telemedicin til ældre kan spare det offentlige milliarder

Den danske statskasse kan høste otte milliarder kroner i besparelser, hvis telemedicinske løsninger rulles ud til de ældre, viser rapport.

Foto: Jyllands-Posten

Regeringen har allerede meldt ud, at Danmark fremover skal satse mere på telemedicinske løsninger inden for bl.a. diabetes og psykiatri, fordi det kan spare den offentlige sektor mellem 1 og 2 mia. kr. Men besparelsespotentialet kan blive meget større, hvis politikerne vælger at inddrage ældre-området, lyder det fra teleselskabet Telenor, der har fået konsulentfirmaet Boston Consulting Group til lave en rapport med beregninger på fordelene.

Beregningerne, der er foretaget med baggrund i europæiske forsøg - primært norske, viser, at teleløsninger til danske ældre kan sende otte milliarder kroner tilbage i statskassen, skriver Jyllands-Posten.

Flere kan blive hjemme

Rapportens overordnede anbefaling er at udnytte teknologien til at gøre det muligt for ældre at blive længere i eget hjem.

Seniorrådgiver Tom Lehn-Christiansen hos Telenor udtaler peger over for Computerworld på konkrete tiltag, der kan være med til at indfri besparelsespotentialet:

"Tiltagene kan eksempelvis være kontrol med, om de ældre tager deres medicin, tjek af sundhedstal som blodsukker og lungefunktioner samt fjernkonsultationer, hvor de ældre kan stille spørgsmål og overvågning af patienters færden."

Hos Ældre Sagen er man åben over for brugen af telemedicin, men tvivler på, at besparelsespotentialet er så stort, ligesom organisationen påpeger, at en implementering vil koste varme hænder i den offentlige sektor, hvilket kan have en negativ effekt på de ældre.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier