MedWatch

Læger spilder tid på it

De danske læger spilder for meget tid på besværlige it-systemer, antyder ny undersøgelse.

Foto: Colourbox

Programmer der ikke vil starte, computere der fryser, og systemer der lukker ned.

Det er hverdagen for mange læger, som bruger anseelige mængder tid på at få systemerne til at virke. Det viser en ny undersøgelse fra foreningen Yngre Læger ifølge Berlingske Nyhedsbureau.

82 pct. af lægerne i undersøgelsen svarer ja til, at de har oplevet problemer med it-systemer, mens 1.500 – svarende til 35 pct. af respondenterne – giver udtryk for, at de »i høj grad« har besvær med it..

"Jeg har engang selv taget tid på, hvor lang tid det tog at få et røntgenbillede frem. Og ingen har altså tid til at glo en halv time på en computerskærm. Selvom det ikke hver gang tager 30 minutter, så går det trægt," siger Lisbeth Lintz, der er formand for foreningen Yngre Læger og 1. reservelæge på Bispebjerg Hospital.

Hun forklarer ifølge Magasinet Abejdsmiljø, at problemerne er en blanding af kapacitetsproblemer, som giver ventetid, samt en håndfuld forskellige IT-systemer, der alle kræver deres eget unikke login-id.

 

 Undersøgelse: It-systemer hæmmer læger

 Regioner opruster på sundheds-it

 V: Minister skal undgå fodfejl i telemedicin-plan

 Lang vej til lægekonsultationer på skærmen

 Voksende virksomhed på en mission for patienter 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier