MedWatch

Læger spilder tid på it

De danske læger spilder for meget tid på besværlige it-systemer, antyder ny undersøgelse.

Foto: Colourbox

Programmer der ikke vil starte, computere der fryser, og systemer der lukker ned.

Det er hverdagen for mange læger, som bruger anseelige mængder tid på at få systemerne til at virke. Det viser en ny undersøgelse fra foreningen Yngre Læger ifølge Berlingske Nyhedsbureau.

82 pct. af lægerne i undersøgelsen svarer ja til, at de har oplevet problemer med it-systemer, mens 1.500 – svarende til 35 pct. af respondenterne – giver udtryk for, at de »i høj grad« har besvær med it..

"Jeg har engang selv taget tid på, hvor lang tid det tog at få et røntgenbillede frem. Og ingen har altså tid til at glo en halv time på en computerskærm. Selvom det ikke hver gang tager 30 minutter, så går det trægt," siger Lisbeth Lintz, der er formand for foreningen Yngre Læger og 1. reservelæge på Bispebjerg Hospital.

Hun forklarer ifølge Magasinet Abejdsmiljø, at problemerne er en blanding af kapacitetsproblemer, som giver ventetid, samt en håndfuld forskellige IT-systemer, der alle kræver deres eget unikke login-id.

 

 Undersøgelse: It-systemer hæmmer læger

 Regioner opruster på sundheds-it

 V: Minister skal undgå fodfejl i telemedicin-plan

 Lang vej til lægekonsultationer på skærmen

 Voksende virksomhed på en mission for patienter 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier