Novo Nordisks værdi falder 79 mia. på to minutter

Novo Nordisk bliver straffet promte af aktionærerne ved aktiemarkedets åbning.
Foto: Richard Drew
Foto: Richard Drew
Ritzau Finans

Aktiemarkedet straffer Novo Nordisk markant fra start efter de amerikanske sundhedsmyndigheder har afvist selskabets registreringsansøgning for Tresiba og Ryzodeg.

Kursen i Novo Nordisk falder med 16,3 pct. til 896 kr. fra 1070 kr. fredag ved børslukketid. Dermed er Novo Nordisks markedsværdi faldet med 79 mia. til 405,4 mia. kr. på 2 minutter.

Et kursfald var da også ventet. De to lægemidlers entré på det amerikanske marked vurderes ifølge Sydbank at være udskudt med op til tre år. Novo Nordisk-analytiker Søren Løntoft Hansen varslede før åbning en "syngende kurslussing" til Novo Nordisk, der da også er steget markant det seneste lange citat.

"Hvis det var Ludo det her, så er den væsentligste brik, som Novo allermest brændende ønsker sig i mål, netop slået hjem," sagde analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Alm Brand Markets vurderer, at aktien kan blive sendt ned til mellem 950 og 880 kr. på nyheden, hvis præmien i forhold til kollegerne i medicinalbranchen forsvinder og kursen falder til niveauet, fra da der var tvivl om Victoza.

Før åbning har Novo allerede fået sænket sit kursmål hos Alm. Brand Markets og sin anbefaling hos Natixis.

 FDA dumper Tresiba og Ryzodeg

 Analytiker: Det er en kæmpe overraskelse

 Nordea: Novo kan falde 10-20 pct. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også