Nordea: Novo kan falde 10-20 pct.

Det kommer til at ramme aktiekursen hård,at FDA ikke vil godkende Novo Nordisks nye insulin, vurderer Nordea.
Ritzau Finans

Novo Nordisks aktie vil komme under hårdt pres morgenstunden mandag, og et kursfald på 10-20 pct. kan blive resultatet. Det vurderer Nordea, efter at den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, har krævet flere data fra et dedikeret hjertekar-studie for at kunne godkende den langtidsvirkende insulin Tresiba.

"Det ventes at forsinke en godkendelse af insulinen på det amerikanske marked med tre år. En lancering af Tresiba ventes derfor først i 2016. Et bud er, at aktien vil falde med 10-20 pct.," skriver Nordea mandag.

Nordea Markets sænker som følge af meddelelsen fra FDA forventningerne til Tresiba, hvorfor kursmålet for Novo Nordisk samtidig sænkes fra 1280 kr. til 1220 kr. Anbefalingen "stærkt køb" fastholdes dog.

"Et stort fald i aktiekursen i dag ser vi som en købsmulighed for den langsigtede investor, da vi fortsat ser masser af kvaliteter i Novo Nordisk. Aktien er fortsat en af vores favoritaktier, og vi venter stadig en godkendelse på det amerikanske marked, men senere end først antaget. Kortsigtet ventes aktien at gå en urolig tid i møde," vurderer Nordea.

Novo Nordisks aktie lukkede fredag i rekordkurs 1070 kr. efter en stigning på 0,5 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også