MedWatch

Falsk kræftmedicin i omløb igen

De amerikanske sundhedsmyndigheder FDA advarer om, at der endnu engang er forfalskede versioner af kræftmedicinen Avastin i omløb i USA. Det er tredje gang inden for det seneste år.

Foto: Roche/PR

FDA advarer nu amerikanske læger mod en ny forfalsket udgave af Roches populære kræftmedicin Avastin. Det skriver The Huffington Post. Det er den tredje sag om forfalskninger af lægemidlet indenfor det seneste år.

Ifølge avisen meddelte FDA tirsdag, at mindst en sending af medicinen Altuzan, som er en tyrkisk kopiudgave af Avastin, ikke indeholder den aktive ingrediens der findes i Roches lægemiddel.

Der er ikke godkendt nogen generiske versioner af midlet til det amerikanske marked, og distributionen af den tyrkiske kopimedicin er derfor i strid med loven.

Det er det amerikanske firma Medical Device King, som også operer under navnet Pharmalogical, der har distribueret den falske medicin. Der er umiddelbart ingen forbindelse til de tidligere sager.

Avastin bruges til behandling af tarm-, lunge-, nyre- og hjernekræft og markedsføres i 120 forskellige lande verden over. Sidste år solgte midlet for hele 5,8 mia. dollar, hvilket gjorde det til Roches andenbedst sælgende produkt. En enkelt ampul af midlet, som skal injiceres, koster omkring 2.500 dollar i USA.

 Falsknere kaster sig over kræftmedicin 

 Danske sælgere af falsk medicin har været på kant med loven 

 Falsk kræftmedicin indeholdt salt, stivelse og kemikalier 

 CareMed-direktør tavs om fupmedicin 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier