MedWatch

Falsk kræftmedicin indeholdt salt, stivelse og kemikalier

Roche har analyseret eksemplarer af den falske kræftmedicin, der blev fundet tidligere på måneden, og der var intet helbredende over resultaterne.

Salt, stivelse, citrat, acetone og phthalater. Plus en række andre kemikalier. Det var, hvad Roche ifølge Reuters fandt i en række eksemplarer af den forfalskede kræftmedicin, Avastin, som blev konfiskeret i USA tidligere på måneden.

Medicinalvirksomheden havde fået tilsendt tre hætteglas med den falske medicin af de britiske sundhedsmyndigheder, og man fandt ingen aktive, livsforlængende ingredienser, protein- eller biologiske stoffer.

"Det forfalskede produkt er ikke sikkert eller effektivt og bør ikke bruges," sagde Roche ifølge Reuters i en erklæring.

Det falske Avastin er hidtil blevet sporet tilbage til Egypten. Det gik derfra gennem legitime distributører i Schweiz, Danmark og England før det endte i USA, hvor det ifølge amerikanske sundhedsmyndigheder blev solgt af suspekte distributører under efterforskning for salg af ikke godkendte lægemidler.

 

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt. 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier