Falsk kræftmedicin fundet i USA

En talskvinde for FDA siger ifølge The Wall Steet Journal,  at de ikke har fået nogen meldinger om patienter med bivirkninger, som kunne være forbundet med det forfalskede produkt.
- Oversat af Martin Petersen

Producenten af den meget udbredte kræftmedicin Avastin advarer læger, hospitaler og patientgrupper om, at en forfalsket udgave af medicinen er blevet fundet i USA.

Det skriver The Wall Street Journal

Tests af hætteglas med den forfalskede medicin viste at de ikke indeholder den aktive ingrediens, som findes i Roche Holding AG’s intravenøse medicin, ifølge den schweiziske virksomheds Genentech enhed.

Det står ikke klart hvor store mængder af den forfalskede medicin der er distribueret i USA eller om den har forvoldt skade. En talskvinde for Genentech sagde at virksomheden ikke er klar over om nogle patienter har modtaget den falske medicin, skriver avisen.

"Den amerikanske myndighed The Food and Drug Administration (FDA) undersøger sagen og har sendt breve til 19 amerikanske lægepraksisser, som menes at indkøbe kræftmedicin der ikke er godkendt af FDA, og som derfor muligvis har købt det falske Avastin," hedder det.

 

Læs hele historien fra The Wall Street Journal her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også