MedWatch

Falsk kræftmedicin fundet i USA

En talskvinde for FDA siger ifølge The Wall Steet Journal,  at de ikke har fået nogen meldinger om patienter med bivirkninger, som kunne være forbundet med det forfalskede produkt.

Producenten af den meget udbredte kræftmedicin Avastin advarer læger, hospitaler og patientgrupper om, at en forfalsket udgave af medicinen er blevet fundet i USA.

Det skriver The Wall Street Journal

Tests af hætteglas med den forfalskede medicin viste at de ikke indeholder den aktive ingrediens, som findes i Roche Holding AG’s intravenøse medicin, ifølge den schweiziske virksomheds Genentech enhed.

Det står ikke klart hvor store mængder af den forfalskede medicin der er distribueret i USA eller om den har forvoldt skade. En talskvinde for Genentech sagde at virksomheden ikke er klar over om nogle patienter har modtaget den falske medicin, skriver avisen.

"Den amerikanske myndighed The Food and Drug Administration (FDA) undersøger sagen og har sendt breve til 19 amerikanske lægepraksisser, som menes at indkøbe kræftmedicin der ikke er godkendt af FDA, og som derfor muligvis har købt det falske Avastin," hedder det.

 

Læs hele historien fra The Wall Street Journal her.

Mere fra MedWatch

Dansk selskab skal lave patient-app til Janssen

Det digitale sundhedsfirma Daman skal levere en app-løsning til et klinisk forsøg udført af Janssen. App’en skal give større indsigt i, hvordan psoriasisgigt påvirker patienternes liv.

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier