MedWatch

CareMed-direktør tavs om fupmedicin

Direktøren for CareMed står uforstående over for, at Sundhedsstyrelsen har offentliggjort oplysninger om en gammel sag mod ham og en meddirektør i forbindelse med den verserende sag om falsk Avastin.

Foto: Roche/PR

Sagen om køb og salg af den falske kræftmedicin Avastin har intet med en gammel sag om brud på reglerne for import af lægemidler at gøre.

Sådan lyder den kortfattede besked fra Flemming Arklint Hansen. Han er sammen med Casper Lars Tingkær direktør i CareMed, der har erkendt at have købt og videresolgt falske kopier af kræftlægemidlet Avastin, og de to har tidligere været politianmeldt for brud på reglerne om import at medicin.

"Jeg har ikke nogen kommentarer på nuværende tidspunkt. Lige nu prøver jeg at finde ud af, hvad der er hoved og hale i det her, og hvorfor Lægemiddelstyrelsen blander en gammel sag ind i den her sag (om Avastin, red.), som intet har med det at gøre. Så det vil jeg gerne have på det rene, inden jeg udtaler mig," siger Flemming Arklint Hansen.

Han fastholder at CareMed var uvidende om, at der var tale om en falsk udgave af Avastin, da selskabet solgte det videre til et britisk selskab.

Hele sagen er blusset op igen, fordi Lægemiddelstyrelsen i et svar til en række amerikanske medier torsdag gør opmærksom på, at de to direktører i CareMed tidligere har været politianmeldt for import af ulovlig medicin. Det foregik i selskabet Swan Medicare, som på grund af sagen fik frataget sin licens til at forhandle medicin, og i dag er lukket.

Tavs om gammel sag

Det har dog ikke forhindret de to direktører i at opnå en ny licens i selskabet CareMed. Flemming Arklint Hansen vil dog ikke oplyse, hvad præcis sagen handlede om

Kan du bekræfte, at der har været en sag?

"Ja, det er ikke forkert, men jeg kan ikke kommentere på det lige nu."

Hvorfor ikke?

"Det kan jeg bare ikke. Det håber jeg, du har forståelse for."

Men er der en grund?

"Det kan jeg bare ikke på nuværende tidspunkt, men det kan jeg måske på et senere tidspunkt," siger Flemming Arklint Hansen.

Det har derfor ikke været muligt for MedWatch på nuværende tidspunkt at finde ud af, hvad den tidligere sag konkret gik på, og om Flemming Arklint Hansen og Casper Lars Tingkær blev tiltalt eller dømt.

Det har ikke været muligt at få fat på Casper Lars Tingkær.

 

CareMed udbetalte kæmpe-lønninger i 2011

Danske sælgere af falsk medicin har været på kant med loven

Falsk kræftmedicin indeholdt salt, stivelse og kemikalier 

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier