MedWatch

Ny forskning kan hjælpe med at ”indhegne” kræft

Forskere på KU er kommet et skridt tættere på, hvordan man kan hæmme spredningen af kræft. Nye behandlinger kan klinisk testes inden for fem år, vurderer ledende forsker, der på sigt ønsker samarbejde med industrien.

Foto: Colourbox

Spredningen af kræftceller tegner sig for mere end 90 procent af dødsfaldene blandt kræftpatienter. Men et projekt på Københavns Universitet har nu gjort en interessant opdagelse, der måske kan nedsætte risikoen for spredning fremover.

Forskerne på projektet har påvist, at et enzym - Lysyl Oxidase (LOX) - kan forårsage et ”arret” mikromiljø i organerne og derved øge spredningen af kræft i kroppen. Men ved at hæmme aktiviteten af enzymet, kan forskerne også hæmme spredningen af kræftceller.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier