MedWatch

Dansk medicinalfirma øverst i global undersøgelse

600 patientforeninger fra hele verden har vurderet 29 medicinalvirksomheders evne til at møde patienternes forventninger. Dansk firma scorer højest.

Foto: Colourbox

Lundbeck er gode til at møde patienternes forventninger. Det er den overordnede konklusion på en global undersøgelse, hvor 600 patientforeninger fra 56 forskellige lande har vurderet medicinalselskaberne på en række parametre.

For den danske virksomhed ligger øverst blandt de i alt 29 medicinalfirmaer - foran Novartis, Gilead Science, Janssen og Pfizer. Lundbeck fik en placering som nummer tre i den tilsvarende undersøgelse fra 2011, hvor Novartis lå øverst.

Overordnet set er undersøgelsen dog ikke udelukkende positiv læsning for branchen. Kun 34 pct. af de 600 patientgrupper tilkendegav, at de multinationale medicinalselskaber havde et "udmærket" eller "godt" omdømme i 2012. I 2011 var tallet 42 pct.

Patientforeningerne er blevet bedt om at bedømme selskaberne på seks parametre, og udover at indtage den samlede førsteplads ligger Lundbeck også bedst bedømt på to af i alt seks parametre. Det gælder ’bedst til at sikre patientinformation af høj kvalitet’ og ’bedst til at være transparente i relationen til eksterne interessenter.’

Neden for ses alle seks parametre og Lundbecks placering i parentes:

1. Bedst til at have en patient-centreret strategi (10)

2. Bedst til at sikre patientinformation i høj kvalitet (1)

3. Bedst til at gøre en indsats for at sikre patientsikkerhed (2)

4. Bedst til levere effektive produkter af høj kvalitet (3)

5. Bedst til at være transparente i relationen til eksterne interessenter (1)

6. Bedst til at optræde med integritet (4)

Glade og stolte

”Vi er både glade og stolte over, at patientforeninger fra hele verden bedømmer os så positivt. Vi mener det, når vi siger, at vores ambition er at være en af de virksomheder i verden, der gør den største forskel for patienter med hjernesygdomme. Og også i vores samarbejde med patientforeninger, med hvem vi altid tilstræber troværdig og nuanceret dialog, sætter vi handling bag ordene. Det, tror jeg, er baggrunden for, at vi sidste år samlet set blev nummer tre og i år altså blev vurderet som den samlet set bedste lægemiddelvirksomhed” udtaler koncernforsknings- og udviklingsdirektør i Lundbeck, Anders Gersel Pedersen i en meddelelse og tilføjer:

”Samtidig har Lundbeck valgt at intensivere forskning og fokus på hjernesygdomme på et tidspunkt, hvor mange andre medicinalvirksomheder omvendt reducerer forskningen på dette område. Det betyder, at mange patienter og pårørende sætter deres lid til, at Lundbeck vil være i stand til at hjælpe dem. Det ansvar er vi os meget bevidste.”

Novo  Nordisk indtager en samlet 7. plads i undersøgelsen, hvilket er en fremgang i forhold til året før, hvor selskabet indtog en 11. plads. Det kan i øvrigt noteres, at Novo Nordisk scorer højst på parametren 'bedst til at gøre en indsats for at sikre patientsikkerhed'.

Undersøgelsen er gennemført og finansieret af PatientView, en uafhængig, global researchorganisation med tætte bånd til patientforeninger og sundhedsorganisationer verden over, og blev foretaget fra midt i november til midt i december 2012.

 Patienter skal uddannes i kliniske forsøg

 Patienter forstår ikke medicin-sprog 

 Novo Nordisk næstbedste partner

 Undersøgelse: Danmark er super-land for biotek 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier