MedWatch

Patienter forstår ikke medicin-sprog

Mange misforstår ofte skriftlige meddelelser fra sundhedsvæsenet, blandt andet patientinformation til forsøg  og indlægssedler til medicin. Det viser en undersøgelse, som Ugeskrift for Læger offentliggør i dag.

Foto: Gregers Tycho / Jyllands-Posten

Hvad betyder det, når man har en »erhvervet hjertesygdom« eller en »let påskønnet puls«? Når der på indlægssedlen til et lægemiddel står, at »erfaring savnes ved graviditet og amning«? Eller når der »skal ske en udredning«, og »virkningen af medicin kan elimineres«?

Det ved mange mennesker ikke, fordi de ganske enkelt ikke forstår det sprog, som sundhedsvæsenet møder dem med i breve og skrivelser. At formuleringerne volder problemer, dokumenterer en undersøgelse, som Ugeskrift for Læger i dag offentliggør.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Lundbeck sætter ekstra skub i arbejdet med potentiel vækstmotor

Lundbeck skruer forud for en amerikansk ansøgning senere på året nu op for forberedelserne med brexpiprazol som behandling af vredesudbrud hos Alzheimers-patienter. Det sker, efter at midlet tidligere på sommeren har vist positive resultater i et fase 3-studie.

Læs alt om Lundbecks kvartalsregnskab

Lundbeck kommer ud af andet kvartal med en prangende økonomi, men et fejlet studie med Vyepti i Kina løber med opmærksomheden hos investorerne. Medicinalselskabet er endnu engang blevet sagsøgt i USA.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier