MedWatch

Undersøgelse: Danmark er super-land for biotek

Kun USA er et bedre sted end Danmark at have sit udgangspunkt, hvis man vil opbyggge et bioteknologisk knudepunkt.

Foto: Franco.Giovanella / Stock.Xchng

BOSTON, USA

Danmark er et af verdens bedste steder at opbygge en biotekklynge - faktisk er vi kun overgået af USA.

Det fremgår af en række hovedresultater fra en årlig global analyse, der netop er offentligt på verdens største biotekkonference, Bio International Convention, der afholdes lige nu i Boston, USA.

Flere detaljer fra rapporten, "The 4th Annual Scientific American Worldview Report and Scorecard", vil blive offentligjort senere på ugen.

Den omfattende analyse rangerer 50 lande på basis af en række parametre, herunder kapital til rådighed, beskyttelse af intellektuelle rettigheder, uddannelse/arbejdsstyrke, politisk klima og politisk stabilitet - og bioteks rolle og betydning i den overordnede økonomi.

Top 5 på listen er i nævnte rækkefølge: USA, Danmark, Singapore, Finland, Sverige. Danmark var også sidste år placeret som nummer to på listen, og det offentliggjorte "scorecard" vidner om, at der trods barske tider for dansk biotek fortsat er muligheder for at bygge videre på Medicon Valley Alliance, der både omfatter biotekindustrien i København og på den anden side af Øresund.

MedWacth vil de kommende dage få kommentarer til analysen fra danske deltagere på konferencen, herunder Medicon Valley Alliance.

 Biotek ved en skillevej? 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier