MedWatch

Minister skyder undersøgelse af medicintilskud i gang

Sundhedsministeren sætter nu gang i sin undersøgelse af de samfundsmæssige konsekvenser ved revurdering af medicintilskud. Industrien og patienter er langt fra tilfredse med designet af undersøgelsen.

Foto: Gorm Olesen, Jyllands-Posten

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) har igangsat den omtalte undersøgelse, der skal vurdere konsekvenserne af medicintilskudsnævnets omlægninger af tilskud. Det skriver Dagens Pharma.

Industrien og patientforeninger glæder sig over en undersøgelse, der tager problemstillingerne op. Men samtidig kritiserer de undersøgelsens design - der er ganske enkelt for få aspekter, der granskes. Undersøgelsen er for snæver og vil ikke tilstrækkeligt kunne afdække patienternes oplevelser med skiftende medicintilskud, lyder holdningen.

Jens Søndergaard, der er klinisk farmakolog, praktiserende læge og leder på Forskningsenheden for Almen Praksis på Syddansk Universitet, skal sammen med forskningsenheden udføre undersøgelsen.

Undgår for dyr undersøgelse

Han peger på, at en undersøgelse af alle mulige konsekvenser af revurderingerne vil betyde en større og dyrere undersøgelse. Undersøgelsen koster en seniorforsker i ca. et år, og hvis der skal tages andre aspekter med i form af spørgeskemaundersøgelse og kvalitative interviews af patienter, vil det mangedoble undersøgelsens størrelse, længde og dermed pris.

"Desuden er det vores vurdering, at en analyse af kernespørgsmålene om dels compliance og regulering af patientens blodtryk er klart det vigtigste, for hvis ikke revurderingerne har haft betydning for netop patienternes compliance eller regulering af deres blodtryk, så er alt andet irrelevant," siger Jens Søndergaard til Dagens Pharma.

Novo Nordisk advarer Medicintilskudsnævnet 

Revurderingen af diabetesmidler trækker ud 

Minister: Medicintilskud hviler på solidt grundlag 

Lif: Minister bør bruge tidligere analyse til ny undersøgelse 

Løhde: Analyse er glædelig kovending 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier