MedWatch

Minister: Medicintilskud hviler på solidt grundlag

Industrien river sig i håret over et Medicintilskudsnævn, der ifølge den ikke har ordentlige forudsætninger for at vurdere ny medicin. Læs sundhedsministerens respons på industriens kritik her.

Foto: Niels Hougaard / Jyllands-Posten

Når Medicintilskudsnævnet vurderer ny medicin, gøres det på et grundlag, der ikke er tilstrækkeligt kompetent. Sådan lyder kritikken fra flere led i medicinalindustrien, som især har fokus på de brede, samfundsmæssige besparelser, der kan være ved at introducere ny medicin.

”Vi bruger rigtig meget tid og rigtig mange penge på at nå frem til, at vores produkt bliver godkendt, og så sidder der en mindre kompetent mand eller kvinde og behandler tilskudsansøgningen uden skelen til, hvad der gavner samfundet. Det er helt uacceptabelt,” har Kim Arvid Nielsen, nordisk direktør for schweiziske Basilea Pharmaceuticals, sagt til MedWatch.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

KU søger chef til nyt life science-program

Københavns Universitet har indledt jagten på den programdirektør, der skal stå i spidsen for innovationsprogrammet Spark Denmark, som Novo Nordisk Fonden forleden kastede 44 mio. kr. efter for at bringe flere akademiske projekter indenfor farma, medico, sundhedsteknologi og industriel biotek til markedet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier