MedWatch

Novo Nordisk advarer Medicintilskudsnævnet

En ændring af det generelle tilskud til Novo Nordisks diabetesmiddel Victoza kan få store konsekvenser for både patienter og samfundsøkonomi. Kliniske fordele opvejer den dyrere medicin ifølge selskabet.

Foto: Novo Nordisk/PR

Det kan meget vel være, at Sanofi og Novo Nordisk udkæmper store slag på den globale arena for diabetesmidler. I Danmark kan de to konkurrenter dog blive enige om én ting.

De moderne insuliner skal ikke have frataget deres generelle tilskud, som Medicintilskudsnævnet ellers lægger op til. Sanofi har gjort indsigelse mod nævnets indstilling om at ændre tilskuddet til basalinsulinen Lantus til at være klausuleret, og Novo Nordisk gør nu indsigelse mod nævnets indstilling til at gøre det samme ved selskabets GLP-1-analog Victoza.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier