MedWatch

Analyse: Medicinalindustrien foretrækker Kina

Medicinalindustrien er i stigende grad begyndt at kigge mod verdens udviklingslande, når det gælder fusioner og opkøb. Og det er især Kina, som tiltrækker sektorens opmærksomhed.

Foto: Colourbox

I takt med at flere og flere store medicinalselskaber står overfor patentkløfter, tages der forskellige midler i brug for at holde gang i forretningen og sikre en solid pipeline. En af måderne at gøre det på er gennem fusioner eller opkøb af mindre medicinal- eller biotekvirksomheder.

Og her har medicinalindustrien i udtalt grad fået øjnene op for de muligheder, som ligger på verdens udviklingsmarkeder. Det skriver Seeking Alpha.

Med henvisning til data fra analysebureauet Thomson Reuters skriver hjemmesiden, at M&A-aktiviteten i verdens udviklingslande ligger på hele 113 mia. kroner for indeværende år. Det inkluderer alle fusioner og opkøb i landene, som involverede enten udenlandske eller lokale aktører, og er en stigning på 67 pct. i forhold til året før.

Ifølge analysen er Kina det land som trækker læsset, når det gælder den øgede aktivitet af fusioner og opkøb i udviklingslandene. Således er landet involveret i en tredjedel af den totale M&A-aktivitet til en samlet værdi af 38,5 mia. kroner.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier