Eli Lilly: Kina er for langsomme med godkendelser

Verdens 10. største medicinalselskab kritiserer de kinesiske myndigheders godkendelsesproces, som de vil have gjort hurtigere.
Foto: Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg
oversat af Daniel Logan Berg-Munch

Kina bruger i gennemsnit otte år mere på at godkende lægemidler end andre store lande. Amerikanske medicinalproducenter vil derfor undersøge mulighederne for at fremskynde processen, siger adm. direktør i Eli Lilly & Co., John Lechleiter.

”Vil vil forsøge at lukke dette hul i de kommende år, ved at arbejde sammen med de kinesiske myndigheder om at fremskynde processen omkring kliniske forsøg i Kina,” siger John Lechleiter.

Eli Lilly har planer om at lancere mere end tolv forskellige lægemidler i Kina indenfor de næste fem år, inklusive midler til behandling af diabetes og kræft, i et forsøg på at fortsætte selskabets stigende salg i Kina, sagde John Lechleiter tilbage i marts 2012. Eli Lillys kinesiske omsætning steg med 25 procent sidste år.

Læs mere om medicinalfirmaernes forsøg på at øge salget i Kina, verdens hurtigst voksende farmaceutiske marked, hos Bloomberg.

Dansk firma får kinesisk kæmpeordre

Kinesisk medicinalgigant kigger mod Europa

Bayer får godkendt blod-blockbuster 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også