MedWatch

Kinesisk medicinalgigant kigger mod Europa

Kinas største medicinalfirma er på udkig efter udenlandske opkøbsmuligheder, og flere og flere kinesiske virksomheder kigger mod udlandet i takt med, at efterspørgslen inden for sundhedsområdet vokser i landet.

Foto: Thomas Borberg

China National Pharmaceutical Group, som er Kinas største medicinalvirksomhed målt på salg, er særdeles interesseret i at opkøbe udenlandske virksomheder og især Europa er på radaren for virksomheden. Det meddeler Wall Street Journal.

Det statsejede selskab er interesseret i udenlandske teknologivirksomheder, som kan føjes til den nuværende forretning, siger bestyrelsesformanden Song Zhiping ifølge avisen.

Har indledt samtaler

Meddelelsen blev leveret ved en kongres for det kinesiske kommunistparti, hvor formanden også forklarede, at man kigger på nye muligheder over hele verden, men højst sandsynlig vil opkøbe i Europa pga. ”det nuværende økonomiske miljø i Europa”. Han afslører også, at man allerede ”har indledt samtaler”.

Ifølge Wall Street Journal er den kinesiske sundhedssektor vokset drastisk i de senere år, som følge af regeringens udvikling af et nationalt forsikringssystem, samt lettere adgang til behandling. Kinas udgifter til sundhedspleje vil tredoble til 1 billion i 2020, ifølge konsulentfirmaet McKinsey & Co.

Og Kinas regeringsledere har ligefrem opfordret landets statsejede virksomheder til at kigge på opkøbsmuligheder i udlandet for at sikre vækst og indtjening, skriver avisen.

Dansk direktør i kinesisk firma: Hav en Kina-strategi klar 

 

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt.    

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier