MedWatch

Pfizer kan hente milliarder fra børsen

Pfizers planlagte børsintroduktion af sin selvstændige afdeling for dyresundhed kan finde sted i starten af det nye år og indbringe flere milliarder. Et egentlig salg var ellers på tale, men prisskiltet viste sig for højt.

Foto: Pfizer/PR

Tidligere på året solgte Pfizer sin afdeling for babymad til Nestle for omkring 12 mia. dollar, og i november luftede man også planer om at gøre afdelingen for dyresundhed til en selvstændig virksomheden ved navnet Zoetis.

Planen var, at sælge 20 pct. af aktierne i Zoetis gennem en børsintroduktion, og nu meddeler Wall Street Journal, at børsintroduktionen kan finde sted i januar eller februar til en startpris på 4 mia. dollar.

Informationerne kommer fra unavngivne kilder tæt på begivenhederne, som også afslører, at den endelige beslutning og detaljerne omkring børsintroduktionen vil være afhængig af markedsforholdene.

Storaktører

Pfizer havde ellers håbet på et egentligt salg af den tidligere dyresundhedsafdeling, men et prisskilt på omkring 20 mia. dollar har tilsyneladende skræmt potentielle købere væk. Store aktører på sundhedsområdet, såsom Novartis og Bayer AG, har ellers tidligere vist interesse for Zoetis, siger kilderne.

Zoetis producerer en lang række vacciner og lægemidler til både husdyr og landbrugsdyr, og gennem de første ni måneder af 2012 har virksomheden genereret hele 3,1 mia. dollar i indtægter. Wall Street Journal skriver, at virksomheden efter en børsintroduktion vil blive en af de største aktører på markedet for dyresundhed.

Avisen skriver også, at børsintroduktionen kan blive den største af sin slags, siden Facebook gik på markedet tilbage i maj for 16 mia. dollar, og mener samtidig, at den kan sætte skub i en række børsintroduktioner i løbet af 2013.

 Pfizer sælger mindre end ventet

 Pfizer i kinesisk joint-venture

 Pfizers milliardhåb sparkes til hjørne 

Mere fra MedWatch

FDA godkender mikrobiommiddel fra Ferring

Medicinalselskabet Ferring Pharmaceuticals har fået amerikansk godkendelse af sin biologiske kandidat mod tarminfektioner med den ondartede bakterie clostridium difficile.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier