MedWatch

Pfizer i kinesisk joint-venture

Verdens største medicinalselskab har aftalt et joint-venture med et kinesisk selskab om udvikling af ikke-patenterede lægemidler.

Foto: Pfizer/PR

Pfizer, verdens største forskningsbaserede medicinalvirksomhed, kunne onsdag, sammen med kinesiske Zhejiang Hisun Pharmaceuticals, offentliggøre lanceringen af Hisun-Pfizer Pharmaceuticals Co., Ltd. i daglig tale Hisun-Pfizer.

Det nye samarbejde er etableret med henblik på at udvikle, fremstille, og kommercialisere ikke-patenterede farmaceutiske produkter i Kina, samt på det globale marked.

"Etableringen af joint-venture-samarbejdet repræsenterer en vigtig milepæl for begge parter, da det styrker selskabernes muligheder for at få flere produkter af høj kvalitet og lave priser ud til flere patienter i markedet for generiske mærkevarer," skriver selskaberne i en pressemeddelelse.

Ikke-patenterede lægemidler, inklusive generiske mærkevarer, er et af de hurtigst voksende segmenter af det globale, farmaceutiske marked. Det gælder især for nye markeder, hvor pris og tilgængelighed er den primære drivkræft bag den ikke-patenterede medicins vækst. I Kina står ikke-patenteret medicin for 70 procent af det farmaceutiske marked.

"Hisun-Pfizer vil udnytte Hisuns stærke produktportefølje, dets brede markedsomfang, og dets erfaring med fremstilling og kommercialisering af generisk mærkevaremedicin. Samarbejdet vil også trække på Pfizers verdensklasse R&D afdeling, der producerer kvalitetsmanagement, international markedspromovering, og driftskapaciteter," skriver selskaberne.

Samarbejdets fokus vil være R&D, fremstilling og kommercialisering af generisk medicin af høj kvalitet, samt en bredere kommercialisering af eksisterende produkter, ved hjælp af en lokal og global salgs- og marketingsinfrastruktur.

Læs mere om Hisun-Pfizer her.

Nyt håb for floppet Alzheimers-medicin

Dansk direktør i kinesisk firma: Hav en Kina-strategi klar 

Mere fra MedWatch

FDA godkender mikrobiommiddel fra Ferring

Medicinalselskabet Ferring Pharmaceuticals har fået amerikansk godkendelse af sin biologiske kandidat mod tarminfektioner med den ondartede bakterie clostridium difficile.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier