MedWatch

Pfizers milliardhåb sparkes til hjørne

De amerikanske tilsynsmyndigheder udskyder godkendelsen af Pfizers potentielle blockbustermiddel, tofacitinib, der skal anvendes i behandlingen af leddegigt.

Foto: Julia Freeman-Woolpert / Stcok.Xchng

Med et potentielt salg på mere end 1 mia. dollar årligt står leddegigtmidlet tofacinitib som et af de helt store, hvis ikke største, håb fra Pfizers pipeline.

Men håbet bliver nu udskudt. I hvert har selskabet meddelt, at FDA har udskudt en evt. godkendelse af Pfizers New Drug Application (NDA) for midlet med tre måneder.

Tilsynsmyndighederne har fastslået, at yderligere dataanalyser nyligt indsendt af Pfizer, udgør en større tilføjelse til ansøgningen, og det vil kræve ekstra tid til at gennemgå.

Første middel i 10 år

FDA har dog ikke anmodet om, at Pfizer skal foretage yderligere undersøgelser.

Hvis stoffet godkendes, vil tofacitinib være den første leddegigt-behandling i en ny klasse af lægemidler kendt som Janus kinase (JAK)-inhibitorer, og den første nye orale sygdomsmodificerende lægemiddel til behandling af leddegigt i mere end 10 år.

Desuden undersøger Pfizer midlets potentiale som behandling af psoriasis, inflammatorisk tarmsygdom, og i forbindelse ned nyretransplantation.

Det har da også fået analytikere til ifølge Wall Street Journal at vurdere midlets omsætningspotentiale til at være mere end 1 mia. dollar årligt.

 Danske forsøg med gigants gigtpille lovende

 Bristol-Myers udfordrer Abbott på milliardmarked for leddegigt  

 Forskere advarer mod populært gigtmiddel

 Novo Nordisk i universitetssamarbejde om leddegigtmedicin 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier