MedWatch

Danske forsøg med gigants gigtpille lovende

Forsøg på Frederiksberg Hospital viser lovende takter for amerikansk medicinalkæmpes lægemiddelkandidat til behandling af leddegigt. Overlæge kalder det 'et nyt skud i bøssen'.

Foto: Hanne Engelstoft

I nogle tilfælde er sygdommen tilsyneladende gået i ro. Patienterne har også fået bedre bevægelighed.

En ny gigtpille, som dæmper betændelsen og smerterne i de sygdomsplagede led, har ifølge B.T. givet gode resultater i forsøg på Frederiksberg Hospital.

Amerikanske Pfizer har udviklet pillen med det aktive stof tofacitinib, som påvirker de centre i cellerne, som regulerer betændelse i kroppens led.

"Den nye medicin tegner virkelig lovende. Hos en ud af hver fjerde patient, som har deltaget i det foreløbige forsøg, er sygdommen gået i ro, og en del har fået det mærkbart bedre, siger professor Henning Bliddal, leder af gigtambulatoriet på Frederiksberg Hospital og en af Danmarks førende gigtforskere til B.T. og uddyber:

Supplement

"Midlet kan blive et vigtigt supplement til den medicin, vi allerede råder over - det meget anvendte middel Methotrexat og de nye biologiske lægemidler. Som gigtlæge er det opmuntrende nu at stå med et nyt skud i bøssen - endnu et våben mod den frygtede sygdom."

Medicinen kan typisk komme på tale i de situationer, hvor virkningen af f. eks. behandlingen med Methotrexat begynder at aftage, siger professoren.

Midlet er endnu ikke godkendt af hverken EMA eller FDA, men i begyndelsen af maj i år anbefalede en såkaldt advisory committee under FDA tilsynsmyndighederne at godkende midlet.

 Bristol-Myers udfordrer Abbott på milliardmarked for leddegigt

 Novo Nordisk i universitetssamarbejde om leddegigtmedicin

 Abbotts storsællert godkendt til tarmsygdom  

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier