MedWatch

Formel 1-samarbejde optimerer medicinalgigants produktion

Samarbejdet med et Formel 1-hold har bl.a. ført til markante optimeringer i produktionen hos en af verdens største aktører i medicinalindustrien.

Foto: Colourbox

Hvad kan et Formel 1-hold og et medicinalselskab lære af hinanden? Her godt et år efter, at britiske GSK og racerholdet McLaren indgik strategisk samarbejde, kan briterne nu komme med nogle af svarene på det spørgsmål.

Ud over, at medicinalselskabet sandsynligvis kan sørge for en umiddelbar medarbejderpleje til de ansatte, der måtte være racerløbsinteresserede, så har man rent faktisk opnået en række konkrete fordele.

Ved at lære fra Formel 1-holdets enhed Mission Control, der analyserer holdets performance, har GSK formået at effektivisere dets produktion markant.

I stærk kontrast

Under en løbssæson, vil 80 procent af en F1-racer blive udskiftet mellem første og sidste løb med 22.000 opgraderinger til hver bil i løbet af blot 20 løb.

"Dette tempo i innovation er en stærk kontrast til vores branche, men der er anvendelser af denne real-time-innovation, som allerede har hjulpet os med at blive mere effektive i nogle af vores forretningsområder. For eksempel er vores omstillingsgange - skifte fra produktion af et produkt til et andet - på en af vores fabrikker reduceret med 60 procent, efter vi anvendt disse principper," oplyser GSK.

Til gengæld har GSK's forskere udviklet to skræddersyede formuleringer af de GSK-ejede sportsdrikke Lucozade og Maxinutrition, der er rettet mod racerkørernes unikke behov, en 'hydreringsformulering' op til løbet og en 'race-formulering', der skal øge udholdenheden under et løb.

 Medicinalgiganterne og Coca-Cola 

 Medicinalgigant i dansk forskningssamarbejde

 GSK i milliard-samarbejde

 GSK bedst til at sikre fattige mennesker medicin

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt.

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk når aktiemilepæl

Novo Nordisk er nu er over 2000 mia. kr. værd på børsen. Selskabet har en ”imponerende evne til konstant at grave dybt i værktøjskassen,” lyder det fra aktiechef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier