MedWatch

GSK bedst til at sikre fattige mennesker medicin

Det britiske medicinalselskab topper nonprofit-organisations liste over verdens 20 førende medicinalvirksomheder, der er rangeret efter, hvor gode de er til at sikre verdens fattigste mennesker adgang til sundhed og medicin. Læs hvor Novo Nordisk som eneste danske selskab er placeret.

Foto: Colourbox

For tredje gang i træk kan GSK klappe sig selv på den gode samvittigheds skulder, når det kommer til at sikre verdens fattigste mennesker adgang til sundhed og medicin.

For ligesom i 2008 og 2010 så topper selskabet i 2012 listen over verdens 20 førende medicinalvirksomheder, når det kommer til netop dette aspekt.

Ranglisten er udformet på baggrund af data indhentet fra 103 udviklingslande, og bag den står den internationale nonprofit-organisation Access To Medicine.

Syv nøgler

Listen scorer selskaber på deres forpligtelser, performance, innovation og åbenhed over syv aktivitetsområder, der betragtes som værende nøgleområder til at forbedre adgangen til medicin.

Virksomhederne får karakter på mere end 100 faktorer, der dækker disse områder, herunder om de udvikler nye lægemidler for oversete sygdomme, i hvilken grad de letter eller modståe bestræbelserne på at skabe generiske versioner af deres medicin, og hvordan de tilgår prissætning i udviklingslandene. Lobbyvirksomhed, marketing-etik, produktgaver og andre filantropiske aktiviteter inddrages også.

J&J ind i toppen

Novo Nordisk indtager, som det eneste danske medicinalselskab på listen, en 6. plads, hvilket er en forbedring fra 8. pladsen i 2010.

Det kan desuden nævnes, at Johnson & Johnson har taget et spring frem siden 2010, og hopper således fra en 9. til en 2. plads., mens Merck går fra en 17. til en 8. plads, og Bayer fra en 14. til en 9. plads.

Til gengæld er Astrazeneca faldet fra en 7. til en 16. plads, mens Boehringer-Ingelheim er faldet fra en 12. plads til en 17. plads. Helt i bunden ligger tre japanske selskaber.

 

 

Se liste her

 

 Novo Nordisk sender ansatte til Afrika

 MSD vil hjælpe fattige med at planlægge familier

 Avis: Medicinalfirmaer bringer verdens fattige i fare

 ”En banebrydende chance for verdenssundheden” 

Mere fra MedWatch

Finansdirektør i ALK stopper

ALK’s finansdirektør, Søren Jelert, har valgt at fratræde sin stilling. Han ventes at forlade posten ved udgangen af maj næste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier