MedWatch

Avis: Medicinalfirmaer bringer verdens fattige i fare

Indien producerer billig medicin til fattige mennesker verden over. Men EU, medicinalfirmaer og nu også USA presser ”udviklingslandendes apotek” til at skifte spor, skriver The Guardian.

Foto: Anna Klitgaard / Jyllands-Posten

Indien bliver ofte kaldt for udviklingslandendes apotek, hvilket ikke er en stor overraskelse, da mere end 50 pct. af landets 10 mia. dollar årlige kopimedicin-produktion eksporteres.

Men landets medicinalindustri, der står bag Indiens rolle som global apoteker, står til at udvikle sig ret uheldigt, hvis man kigger på den frihandels-aftale (FTA), som Europa foreslår Indien.

I senstadie-forhandlingerne om betingelserne for den længe ventede aftale kræver EU regler om IP-rettigheder, der ligger langt ud over Indiens nuværende forpligtelser som medlem af verdenshandelsorganisationen WTO - regler, som vil gøre det umuligt for kopiproducenter i landet at opretholde den nuværende struktur.

Læs hele The Guardians artikel om medicin-konflikten mellem Indien og Vesten her.

 Indien vil give borgerne gratis medicin

 Vækstlandes medicinforbrug på vej til at eksplodere 

 GN sælger indiske klinikker til kunde 

 Indisk biotekvirksomhed sætter fart på biosimilær medicin 

 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier