MedWatch

Novo Nordisk rykker til Bangladesh

En del af Novo Nordisks insulin skal produceres lokalt i Bangladesh i stedet for i Danmark. Handelsministeren er positiv.

Foto: Colourbox

For første gang etablerer Novo Nordisk nu produktion af insulin i Bangladesh. Det sker sammen med den lokale partner, Eskayef, og dermed rykker en del af den danske produktion til Sydasien. Det skriver dagbladet Børsen.

"Bangladesh har en ideel beliggenhed for os – omgivet af kolossale markeder. Vi ønsker at være endnu stærkere, lokalt til stede, end vi er i dag. Det ligger i naturlig forlængelse af, at vi har været til stede i Bangladesh i 50 år, inden landet blev selvstændigt," siger Mike Doustdar, chef for Novo Nordisk i Sydøstasien, til avisen.

Novo Nordisk har i forvejen produktion i både Indien og Kina. Insulinkæmpen underskrev i første omgang aftalen om produktion med Eskayef i 2009.

Danmarks nuværende eksport til Bangladesh ligger på godt 300 mio. kr. og netop Novos insulinsalg står for en stor del af det. Men handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) har ingen problemer med, at den eksport nu forsvinder i kraft af overgangen til lokalproduktion.

"Det styrker Novo Nordisk og dermed Danmark. Og så er det min klare forventning, at det, at Novo nu går ind på det fremstormende marked, som Bangladesh jo er, vil trække andre virksomheder med og dermed samlet styrke dansk eksport," siger ministeren.

 

 Cykelchef: Novo bedre match end Sanofi 

 Novo opretter professionelt cykelhold

 Moody's løfter Novos kreditvurdering 

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier