MedWatch

Moody's løfter Novos kreditvurdering

Kreditvurderingsinstituttet Moody's hæver sin kreditvurdering af medicinalselskabet Novo Nordisk til det femtehøjeste niveau for instituttets vurderinger.

Foto: Mark Lennihan

Novo Nordisks kreditvurdering er styrket, i hvert fald i kreditvurderinginstituttet Moody's øjne. Instituttet har løftet sin rating fra fra A2 til A1 med stabilt outlook.

Opgraderingen er primært baseret på, at Novo Nordisk har styrket sin finansielle profil og fastholdt sin position på diabetesmarkedet. Derudover spiller de registreringsmæssige milepæle i forhold til det langtidsvirkende insuliln degludec (Tresiba) også en rolle.

"Vi forventer, at Tresiba hjælper Novo Nordisk med at beskytte og udvikle sin insulinforretning yderligere," siger Marie Fischer-Sabatie, en af Moody's underdirektører og chefanalytiker på Novo Nordisk.

"Moody's noterer sig det som positivt, at Tresiba blev godkendt i Japan i september, har modtaget en positiv tilkendegivelse fra den europæiske komite for medicinalprodukter i oktober og har modtaget positiv feedback fra det amerikanske sundhedsmyndigheders ekspertkomite i november, skriver Moody's og fortsætter:

"Moody's forventer, at Tresiba bliver lanceret i andet halvår 2013 i Japan og enkelte europæiske markeder, mens der er mere usikkerhed om lanceringstidspunktet i USA."

Glæde i Bagsværd

Novo Nordisks koncernøkonomidirektør, Jesper Brandgaard, siger i en pressemeddelelse om opgraderingen:

 “Vi er glade for denne opgradering, som vi ser som en afspejling af Novo Nordisks stærke finansielle profil og lovende langsigtede fremtidsudsigter.”

Novo Nordisk rating kan stige til Aa3, hvis selskabet fastholder sin ledende position, vokser i andre områder og fastholder sin konservative tilgang til vækst.

"Modsat vil den nuværende rating komme under pres, hvis Novo Nordisk foretager større opkøb finansieret ved gældssætning, selskabets markedsandel inden for diabetesmarkedet falder markant, eller der er en uhensigtsmæssig udvikling inden for tilgangen af generisk konkurrence til NovoSeven eller NovoRapid," skriver Moody's.

 

Novo opretter professionelt cykelhold 

Novos insulinmix får positiv anbefaling i Japan 

Farma-direktører: Sådan tiltrækker vi klinisk forskning 

Novo lancerer bløder-app 

Novo Nordisk advarer Medicintilskudsnævnet 

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier