MedWatch

Novos insulinmix får positiv anbefaling i Japan

Den japanske lægemiddelkomite har anbefalet en godkendelsen af Novo Nordisks nye kombinationsbehandling.

Foto: Novo Nordisk/PR

Novo Nordisks insulinmix Ryzodeg har fået en positiv anbefaling fra de japanske lægemiddelmyndigheder, First Committee on Drugs of Pharmaceutical Affairs. Næste skridt i registreringsprocessen vil herefter være en officiel godkendelse fra sundhedsministeriet, som ventes på plads i løbet af få måneder.

"First Committee on Drugs of Pharmaceutical Affairs er en rådgivende komite for ministeriet i spørgsmål om lægemidler, herunder registreringsansøgninger. Komiteens evaluering er en væsentlig milepæl i den japanske registreringsproces forud for markedsføringstilladelse fra ministeriet," skriver Novo.

Novo Nordisk fik i slutningen af september det japanske sundhedsministeriums officielle godkendelse af sit nye langtidsvirkende insulin, Tresiba, der indgår i insulinmikset sammen med Novorapid, Novos hurtigtvirkende insulin. Godkendelsen faldt dengang cirka 4 uger efter anbefalingen fra den medicinske komité.

Endnu er Tresiba dog ikke lanceret. Novo er stadig i færd med prisforhandlingerne om Tresiba med de japanske myndigheder. De ventes afsluttet i første kvartal, hvorefter det endelige lanceringstidspunkt vil blive besluttet.

Det franske medicinalselskab Sanofi har i de senere år stjålet markedsandele fra Novo Nordisk i Japan med sit langtidsvirkende insulin Lantus. Novo håber, at lanceringen af Tresiba og Ryzodeg vil vende tendensen.

 Milliarder på eksamensbordet

 Novo-direktør: ”Det er en super-dejlig oplevelse…”

 Novo Nordisk tilbage på pinebænken

 Novo venter snart drøftelser om label med FDA  

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier