MedWatch

Glaxo-chef tvivler på Novos fedmemedicin

F&U-chef i GlaxoSmithKline "tror ikke, at GLP-1'ere vil kunne klare sig som fedmemedicin."

Foto: Colourbox

Den britiske medicinalkoncern GlaxoSmithKline tror ikke på, at der er en fremtid for GLP-1-midler som fedmebehandling. Det skriver Bloomberg News.

"Helt ærligt som en klasse, tror jeg ikke at GLP-1'ere vil kunne klare sig som fedmemedicin," siger Glaxos chef for forskning og udvikling Moncef Slaoui i et interview med Bloomberg News.

Selv Novos Victoza, der er i de afsluttende fase 3-studier, til behandling af fedme, tror Glaxo-direktøren ikke på. Hans tvivl skyldes midlernes relativt begrænsede effekt. Desuden er det er svært at vise en vedvarende effekt af behandlinger, og dertil kommer mulige bivirkninger.

Glaxo ventes at søge godkendelse for sit GLP-1 middel Albiglutid til behandling af type 2-diabetes i begyndelsen af næste år.

Fedmemidler kan få det svært i Europa 

Endnu en Novo-konkurrent får godkendt fedmeprodukt 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier