Endnu en Novo-konkurrent får godkendt fedmeprodukt

For anden gang på blot tre uger er et fedmemiddel blevet godkendt af de amerikanske myndigheder.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
AF RITZAU FINANS

Det amerikanske medicinalselskab Vivus har fået det blå stempel fra de amerikanske myndigheder til at markedsføre fedme-produktet Qsymia.

Godkendelsen kommer fra Food and Drug Administration (FDA) og gælder for voksne patienter med et BMI (body mass index) på 30 eller mere, hvilket betyder direkte overvægtig. Godkendelsen gælder også for patienter med et BMI på 27, hvis der samtidig er mindst én vægt-relateret sygdom som type II-diabetes eller forhøjet kolesterol hos patienterne.

Det er anden gang på bare tre uger, at FDA har godkendt et produkt til behandling af overvægtige. Så sent som i slutningen af juni fik medicinalvirksomhederne Arena Pharmaceuticals og Eisai godkendt markedsføringen af virksomhedernes fedme middel, Lorcaserin, også kaldet Belviq. Det skete efter 13 års dødvande for så vidt angår godkendelser af fedmebehandlingsmidler.

Ventes på markedet senere i år

Også Novo Nordisk er på vej med et produkt til behandling af fedme. Det er den danske medicinalkoncerns GLP-1 Liraglutid, der i forvejen er godkendt til behandling af type II diabetes, hvor det markedsføres med stor succes under navnet Victoza. For Novo-analytikere giver godkendelsen dermed mulighed for at få et bedre indtryk af lægernes villighed til at udskrive vægttabsmedicin i tillæg til motion og diæt.

Qsymia ventes på markedet i fjerde kvartal i år. De mest almindelige bivirkninger ved behandling med Qsymia er prikkende fornemmelse i hænder og fødder, svimmelhed, smagsforstyrrelser, søvnløshed, forstoppelse og tørhed i munden.

Vivus har forpligtet sig til at foretage undersøgelser af den langsigtede virkning af behandlingen vedrørende forekomst af væsentlige negative hjerte-kar sygdomme hos overvægtige og svært overvægtige patienter med bekræftet hjerte-kar-sygdomme. Samtidig skal undersøgelsen klarlægge sikkerhed og effekt af Qsymia hos overvægtige børn og unge, vurdere lægemidlets virkning hos gravide kvinder samt effekter på nyrefunktionen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også