MedWatch

Endnu en Novo-konkurrent får godkendt fedmeprodukt

For anden gang på blot tre uger er et fedmemiddel blevet godkendt af de amerikanske myndigheder.

Foto: Colourbox

Det amerikanske medicinalselskab Vivus har fået det blå stempel fra de amerikanske myndigheder til at markedsføre fedme-produktet Qsymia.

Godkendelsen kommer fra Food and Drug Administration (FDA) og gælder for voksne patienter med et BMI (body mass index) på 30 eller mere, hvilket betyder direkte overvægtig. Godkendelsen gælder også for patienter med et BMI på 27, hvis der samtidig er mindst én vægt-relateret sygdom som type II-diabetes eller forhøjet kolesterol hos patienterne.

Det er anden gang på bare tre uger, at FDA har godkendt et produkt til behandling af overvægtige. Så sent som i slutningen af juni fik medicinalvirksomhederne Arena Pharmaceuticals og Eisai godkendt markedsføringen af virksomhedernes fedme middel, Lorcaserin, også kaldet Belviq. Det skete efter 13 års dødvande for så vidt angår godkendelser af fedmebehandlingsmidler.

Ventes på markedet senere i år

Også Novo Nordisk er på vej med et produkt til behandling af fedme. Det er den danske medicinalkoncerns GLP-1 Liraglutid, der i forvejen er godkendt til behandling af type II diabetes, hvor det markedsføres med stor succes under navnet Victoza. For Novo-analytikere giver godkendelsen dermed mulighed for at få et bedre indtryk af lægernes villighed til at udskrive vægttabsmedicin i tillæg til motion og diæt.

Qsymia ventes på markedet i fjerde kvartal i år. De mest almindelige bivirkninger ved behandling med Qsymia er prikkende fornemmelse i hænder og fødder, svimmelhed, smagsforstyrrelser, søvnløshed, forstoppelse og tørhed i munden.

Vivus har forpligtet sig til at foretage undersøgelser af den langsigtede virkning af behandlingen vedrørende forekomst af væsentlige negative hjerte-kar sygdomme hos overvægtige og svært overvægtige patienter med bekræftet hjerte-kar-sygdomme. Samtidig skal undersøgelsen klarlægge sikkerhed og effekt af Qsymia hos overvægtige børn og unge, vurdere lægemidlets virkning hos gravide kvinder samt effekter på nyrefunktionen.

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier