MedWatch

Fedmemidler kan få det svært i Europa

Efter afvisningen af Vivius' fedmemiddel kan lignende midler få det svært, vurderer analytiker.

Foto: colourbox

Det kan blive svært for Novo Nordisk og andre selskaber at få opbakning og markedsføringstilladelser i Europa til lægemidler til behandling af fedme.

Det vurderer Alm. Brand Markets, efter det rådgivende panel under de europæiske lægemiddelmyndigheder i sidste uge meddelte, at det ikke kan anbefale fedmemedicinen Qsymia fra det amerikanske medicinalselskab Vivus. Midlet er ellers godkendt i USA.

Læs også: Vivus' fedmemiddel afvist af EU's rådgivende komite

"Det forventes, at det bliver svært at få fedmemidler godkendt i EU, og vi har derfor ikke nogen værdi medtaget i vores Novo-estimater," skriver Alm Brand Markets i sin morgenkommentar.

Banken vurderer dog, at Novos lægemiddelkandidat til behandling af svært overvægtige, Victoza har en bedre bivirkningsprofil, og derfor vil have nemmere ved at slippe igennem nåleøjet.

Alm. Brands anbefaling af Novo-aktien er uændret "køb" med et kursmål på 1020. Banken venter, at det rådgivende panel under den europæiske lægemiddelstyrelse behandler Novos markedsføringsansøgning for sit næste langtidsvirkende insulin, Tresiba, på et af møderne i de næste par måneder.

 Vivus lancerer fedmemedicin i USA

 Zealand sætter gang i nyt klinisk diabetes-forsøg

 Bank: Zealand-forsøg et skridt i den rigtige retning

 AstraZeneca dropper fedmemiddel 

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier