MedWatch

Fedme bliver en megatrend

En ny rapport spår fedme til at blive megatrend, der ud over farmaceutiske præparater også kan betyde større ambulancedøre. Dansk storinvestor er dog skeptisk, især i forhold til Novo Nordisks potentiale.

Foto: colourbox

Flere og flere menneskere bliver federe og federe. Og det har potentiale for en række virksomheder. En ny rapport fra Merrill Lynch spår fedme til at blive en megatrend.

Rapporten gennemgår ifølge Børsen 50 aktier med potentiale inden for fedme, og det gælder ud over medicinalvirksomheder også produkter i sundhedsindustrien som større ambulancedøre.

Rapporten ser aldeles positivt på Novo Nordisks potentiale, efter at et fedmemiddel allerede er blevet godkendt af FDA, og et andet er på vej til at blive godkendt.

Novo får ikke stigende omsætning

Senior porteføljemanager i Danske Capital, Steen Walther Jensen, ser konkurrencen som noget positivt for Novo Nordisk:

"Selvfølgelig er det godt at have hele markedet for sig selv, men jeg tror, Novo har det fint med, hvis de andre løber først og bruger de første markedsføringskroner, og så kommer Novo og tager hovedretten," siger han til Børsen.

Florian Schönharting fra NB Capitals er dog ikke lige så positivt stemt i forhold til fedmepotentialet for Novo Nordisk.

"Folk bruger det i fire-fem måneder - ligesom med et fitnesscenter - så falder folk fra igen. De hopper af og på hele tiden," siger han og spår derfor ikke Novo Nordisk en stigende omsætning.

 Novo Nordisk har medvind i sigte

 Sydbank: Vejen er banet for Novos fedme-medicin

 USA godkender første fedmemedicin i 13 år

 Nyt mål for fedmemidler

 Fedme-epidemien flader ud 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier