MedWatch

Bavarian får ordre og opjusterer

Den canadiske regering vil have flere koppevacciner fra Bavarian Nordic, der har modtaget en udvidelse af ordren på Imvamune. Aktien stiger.

Foto: Colourbox

Den danske biotekvirksomhed Bavarian Nordic har fået udvidet ordren af koppevaccinen Imvamune af de canadiske myndigheder. Det får selskabet til at opjustere forventningerne til året.

Bavarian Nordic ser nu en omsætning på 1 mia. kr. i 2012 mod tidligere 975 mio. kr. og et resultat før skat på -50 mio. kr. mod tidligere -70 mio. kr.

"Med denne ordre har de canadiske myndigheder demonstreret deres langsigtede engagement i at sikre, at Imvamune bliver en del af deres biologiske beredskab i nødssituationer. Den forventede markedsgodkendelse af Imvamune i Canada til næste år vil udvide forretningsmulighederne  og kan blive den første lægemiddelgodkendelse for Bavarian Nordic nogensinde," siger Anders Hedegaard, adm. direktør i Bavarian Nordic, i en pressemeddelelse.

Nye doser til lagret

De canadiske myndigheder vil udskifte lagret af de 20.000 Imvamune-vaccinedoser, som Bavarian leverede i 2009, med 20.000 nye doser Imvamune. Udstedelsen af licens forventes at blive besluttet i første halvår af 2013.

Bavarian venter også på nyt fra den amerikanske regering, der oprindeligt bestilte 20 mio. doser koppevaccine, og har option på yderligere 60 mio. doser.

Kapitalberedskabet ved udgangen af året forventes at lande på omkring 540 mio. kr. mod de tidligere forventede 525 mio. kr., inklusiv en kreditfacilitet på 120 mio. kr.

Bavarian Nordic-Aktien stiger 3 pct. efter nyheden på den amerikanske fondsbørs.

 Biotek får bøllebank af virkeligheden 

 Bavarian har brug for Obamas underskrift

 Ét biotekselskab topper ny vækstanalyse 

 Hedegaard: "Vi har en dialog med amerikanerne for øjeblikket..." 

 Bavarian-aktien stiger - og falder tilbage 

 

 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier