MedWatch

Bavarian har brug for Obamas underskrift

En for danske Bavarian Nordic særdeles væsentlig lovgivning er på vej til at blive vedtaget i USA. Men Barack Obamas underskrift mangler fortsat.

Bavarian Nordics pengemaskine i disse år kan stå over for en lovmæssig forhindring.

Der er tale om koppevaccinen Imvamune, som de amerikanske myndigheder i stor stil har bakket økonomisk op om. Den økonomiske opbakning tager sit udgangspunkt i det såkaldte Project Bioshield Act, som var en lovpakke, der blev vedtaget som en direkte respons på terroranslaget 11. september af den daværende Bush-administration.

Dengang blev der sat et engangsbeløb på fem mia. dollar af til at indkøbe vacciner for. Men pengene er snart brugt. Derfor foregår der ifølge Berlingske Business nu et lovarbejde i Kongressen, der skal erstatte det gamle program.

Tre mia. dollar bliver der sat af til et nyt føderalt program. Det er allerede blevet godkendt i både Repræsentanternes Hus og Senatet, og det har opbakning fra både Republikanere og Demokrater.

Politisk dagsorden

Der mangler blot en teknisk revision af lovforslaget i de to kamre, før præsident Obama kan sætte sin underskrift på. En underskrift, der på den lange bane er essentiel for Bavarian Nordic.

"Det er helt afgørende for os, at amerikanerne tager forsvaret mod biologisk terror meget alvorligt og derfor også sætter penge af til det. Derfor gør vi også vores for, at det bliver på den politiske dagsorden, for i takt med, at 11. september rykker mere og mere over i historiebøgerne, fokuserer de jo på de akutte problemer, der rammer dagligdagen. Men heldigvis er de nøglepersoner, der driver dette, blevet valgt ind i Kongressen igen," siger adm.direktør Anders Hedegaard til Berlingske Business og følges op af bestyrelsesformand Asger Aamund.

"Det er en meget stor fordel for os, at der ligger en større bevilling, som er vedtaget med alle stemmer i de to kamre. Det lægger et solidt fundament under forretningen."

 Hedegaard: "Vi har en dialog med amerikanerne for øjeblikket..."

 Bavarian opjusterer igen - og giver overskud

 Obama-jagt på besparelser kan ramme life science

 

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt.

Mere fra MedWatch

FDA godkender mikrobiommiddel fra Ferring

Medicinalselskabet Ferring Pharmaceuticals har fået amerikansk godkendelse af sin biologiske kandidat mod tarminfektioner med den ondartede bakterie clostridium difficile.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier