MedWatch

Bavarian-aktien stiger - og falder tilbage

Aktien stiger og falder tilbage efter regnskab.

Aktien i Bavarian Nordic kom pænt fra start tirsdag morgen i kølvandet af en opjustering af forventningerne til 2012.

Vaccineselskabet steg i de første minutters handel omkring 4 pct., men er siden sivet lidt og ligger nu til en lille stigning.

Bavarian Nordics opjustering er blandt andet et resultat af, at det igen er lykkedes at løfte effektiviteten på selskabets koppevaccinefabrik i Kvistgård.

Bavarian er i færd med at opfylde en kontrakt med det amerikanske sundhedsministerium om levering af 20 mio. doser koppevaccine, og med den øgede effektivitet venter selskabet nu at kunne levere mere end 8 mio. doser i år mod tidligere estimeret 7,5 mio. doser. Alene i tredje kvartal blev der leveret 2,6 mio. doser til USAs strategiske nationale beredskabslager.

Den forbedrede effektivitet medfører lavere produktionsomkostninger og i kombination med lavere forsknings- og udviklingsomkostninger, bidrager dette til et forbedret økonomisk resultat for året samt forventet højere kapitalberedskab ved årets udgang.

Bavarian venter nu et underskud før skat på ca. 70 mio. kr. mod tidligere et underskud på 150 mio. kr.

Nordea skriver i dagens morgenrapport i en kortfattet kommentar , at regnskabet "Ved første øjekast ser ganske fornuftigt ud".

Generelt i markedet har der dog længe været enighed om, at den helt afgørende kurstrigger på den korte bane vil være en god nyhed om yderligere leverancer af koppevaccinen til den amerikanske regering. Den kom ikke denne gang.

 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 38

Ugen bød på en milliardkontrakt til Bavarian Nordic, mens Novo Nordisk forventer at sende et ugentligt insullin på markedet inden længe. Medicinrobotter skal erstatte manglende medarbejdere i sundhedsvæsenet. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier