MedWatch

Overlæge vinder ankesag om industrisamarbejde

Det er helt i orden at føre indledende forhandlinger med et medicinalselskab om et klinisk forsøg uden at anmelde det til Sundhedsstyrelsen, viser en ny afgørelse.

Foto: Colourbox

I 2010 blev overlæge og reumatolog Claus Rasmussen dømt for at have overtrådt Apotekerloven, efter at han indledte et samarbejde med Pfizer uden at anmelde det til Lægemiddelstyrelsen. Nu har han vundet ankesagen mod styrelsen.

Det skriver Dagens Pharma. Afgørelsen slår fast, at læger gerne må føre indledende forhandlinger med medicinalselskaber om et klinisk forsøg uden at anmelde det til Sundhedsstyrelsen, så længe en kontrakt ikke er underskrevet.

Skyder sig selv i foden

Ifølge Claus Rasmussen risikerer styrelsen at skyde sig selv i foden ved at insistere på at få oplysninger allerede tidligt i forløbet.

”Vores kontrakt kan nå at ændre sig rigtigt mange gange i løbet af den indledende fase. Det samme kan det regneark med budgettet, som jeg har fået tilsendt. Hvis styrelsen mener, at jeg skal melde det ind løbende, kan jeg sagtens gøre det. Men det kræver enormt meget administration,” siger Claus Rasmussen til mediet.

Enhedschef i Sundhedsstyrelsen Anne Mette Dons fortæller, at sagen beror på en misforståelse, eftersom styrelsen ikke havde noteret, at Claus Rasmussens kontrakt til firmaet ikke blev til noget. Hun lægger op til en ændring af reglerne, så ingen kan være i tvivl om, hvad man skal og ikke skal.

 Sygehusvæsen i udvidet industrisamarbejde

 Novo-chef: Universitets-forskere mere varme på industri-samarbejde

 Regioner og industri klar til at sætte fart under klinisk forskning

 Markant flere læger søger om lov til industrisamarbejde 

Mere fra MedWatch

Finansdirektør i ALK stopper

ALK’s finansdirektør, Søren Jelert, har valgt at fratræde sin stilling. Han ventes at forlade posten ved udgangen af maj næste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier